Intervjuad: Hanna Pehrson- Skrivare år 1 

 

Hur gjorde du din första Tatuering?

– Det är den här kniven jag har på underarmen, och den gjorde jag hos en tjej som heter Fanny Graven. Den gjordes i hennes hemmastudio. Hon har suttit på en riktig studio men den skulle flyttas. Men för tillfället så tatuerar hon hemma.

Vad fick dig att Tatuera dig?

– Jag har nog alltid haft ett intresse för tatueringar. Speciellt när jag var i min ”emo fas” då det var ett stort intresse. Men intresset för tatueringar blev mer på allvar när jag föreslog det för min mamma och att hon var okej med det. Det var nog då jag började att tänka lite mer ordentligt och samtidigt hade min stil och sak utvecklats under den tiden då jag var 13 år. 

Varför just den Tatueringen?

– Jag har alltid gillat black work då dom främst använder sig av svart bläck då inga andra färger är involverade. Jag tycker att en kniv är ett fint motiv och jag gillar hur den är placerad på underarmen även fast jag inte är fullt nöjd. Jag gillar fortfarande idén med kniven men jag funderar på att lasra bort en dela av den och tatuera över en ny kniv som jag då gillar mer. Hon som gjorde kniven kunde absolut rita och kunde motivet hon hade tecknat upp. Men hon var kanske inte den bästa på att tatuera, så den har inte läkt så bra som den ska göra. 

Historien bakom Tatueringen?

– Jag personligen tycker inte att det är så viktigt med en djup mening bakom en tatuering. För mig räcker det med ett motiv jag gillar som jag då vill ha på min kropp. 

Något du ångrar med din/ dina Tatueringar?

Just med kniven var det att jag vart så exalterad när min mamma hade sagt ja. Då började jag att höra av mig till olika tatuerare som jag redan hade spanat in sen innan och frågade dom om de kan tatuera mig med målsmans godkännande under 18 år. När jag väll fick svar från Fanny och hon sa ja, blev jag så exalterad så jag ångrar att jag inte hade kollat runt lite mer. Men det är inget jag ångrar eftersom att jag har lärt mig något till nästa gång.

Just när det kommer till dom andra tatueringarna är jag ganska nöjd med, men som jag nämnde tidigare så tänker jag inte jätte mycket på vad det är. Jag har till exemplet en krutplanta på ankeln och det är bara för att jag gillar plantor.

 Den som har mest mening är väll gravstenen som då är för min pappa som gick bort föra sommaren. Först tänkte jag tatuera in en gravsten som det står ”pappa” på. Men det kändes ganska öppet eftersom att nästan vem som helst kan då läsa och ta del av min historia. Därför valde jag frasen ”Tack och Förlåt”. Det var något som både han och jag kunde säga till varandra eftersom våran relation var lite skakig. 

Vad tycker du att man ska tänka på innan man Tatuerar sig?

– Alla har ju olika metoder. Många tänker att motivet är viktigast för att man då inte ska tröttna på sin tatuering. Många tar en bild som liknar det motivet dom har tänkt sig och kollar på den ungefär en gång varje dag i två månader för att senare vara 100% säker. Medans vissa bara vill ha en tatuering som betyder något. Som kanske har med familjen att göra. Medans andra tatuerar något dom tycker är fint. Jag tycker att man ska tänka på vad du vill ha ut av tatueringen. Kanske något du vill smycka dig med eller har den en djup mening? 

Leta efter inspiration på sociala medier så som instagram där de flesta hittar sona tatueringar. Man ska även inte stressa med att skaffa en tatuering. Hygienen ska man även tänka på, men jag gjorde cirkeln och gravstenen hos en människa som inte var utbildad. Man får då tänka ”är jag villig att ta risken?”. Det var mycket billigare att tatuera mig hos en privatperson men när det kommer till hygienen finns det alltid en risk. Då får man helt enkelt välja själv. Jag har då haft turen med att inte få några komplikationer. Men fortfarande måste man vara medveten om riskerna.

Tips på bra Tatuerings studios? 

– Natasha Lisket är bra och hon har tatuerat på Hilma. Hon är jätte snäll och duktig. Sen har vi William Roos men tyvärr så vet jag inte vart han sitter. Och sist så har vi Pastilliam som också såklart är jätte duktig.

William Roos: https://www.instagram.com/williamroos/?hl=sv
Natasha: https://www.instagram.com/natasaslisket/?hl=sv

Pastilliam: https://www.instagram.com/pastilliam/