Tatueringar på Frysen

Intervjuad: Filip Lafontaine- Dans år 2

Hur gjorde du din första Tatuering? 

– Jag gick in till en tatuerings butik där en kompis till oss hade bockat en tid till hennes son men jag fick den tiden istället. Jag gick in dit och han som skulle tatuera mig frågade vad jag ville ha för tatuering och vad det skulle vara för text. Sen frågade han mig vad jag skulle vilja ha för typsnitt. Då tog jag fram några exempel och sen fick jag välja ut en som passade. Sen var det bara att göra ut en stensil och sedan börja på armen.

Vad fick dig att Tatuera dig?

– Jag är ju diabetiker så själva tatueringen är ”Diabetic”. För några år sen så tänkte jag ”vad coolt det skulle vara med en tatuering”. Tatueringen har ju många betydelser. Till exemplet om jag skulle svimma så vet folk att jag är diabetiker. Det hjälper ju lite och sen att jag själv står upp för att jag och andra har diabetes. Så det blir meningsfullt plus att det är ganska coolt att ha en tatuering.

Varför just den Tatueringen?

– Jag har haft diabetes i 16 år och det har varit med mig så mycket. Jag tänkte att det också ska se ut på ett annat sätt.

Historien bakom Tatueringen?

– Jag har växt upp med diabetes så jag pratade med min mamma om att skaffa en tatuering. Jag berättade att jag har kompisar som har tatueringar och att dom har frågat mig om jag skulle vilja ha en. Då har jag fått frågan om vad det ska vara och vilken mening ska den ha. Jag tänkte ”varför inte ha Diabetic”. Jag har en kompis som själv har tatuerat in ”Diabetic”. Jätte många diabetiker har just en sån här tatuering så varför inte också gå med på det? När man ser en person man inte känner som då har den här tatueringen så blir man som en grupp. Som att alla är enade.

Något du ångrar med din/ dina Tatueringar?

– I början hade jag svårt att välja mellan två typsnitt som jag verkligen tyckte om. Men jag har inte haft några tankar ju nu om ”varför ser den ut så här” eller liknande. Så jag är faktiskt nöjd.

Vad tycker du att man ska tänka på innan man Tatuerar sig? 

– Det man ska tänka på innan man tatuerar sig är att det du tatuerar på dig själv kommer att sitta kvar. Det är nästan permanent och är väldigt svårt att ta bort. När du ska tatuera dig så måste det vara något som du verkligen till ha och något som du inte kommer att ånga. Jag har det tankesättet också. Tatuera in något som du tycker om och inte bara för att. Men om man vill ha ett litet hjärta så får man det. Så länge det är viktigt för dig. Många tror också att det ska göra jätte ont men på mig så gjorde det inte alls ont och jag har ganska känslig hud. Man ska inte vara räd för att tatuera sig bara för att det kommer att göra ont.

Tips på bra Tatuerings Studios?

https://www.instagram.com/davidliner14/