Jag träffar Seida i receptionen på fryshuset en sen eftermiddag när skolan är relativt tom då de flesta gått hem. Vi går ner till gymmet för att få en tystare miljö och även för att ta lite bilder. Seida tränar i gymmet med grupperna som hon tränar i kampsport så det blev perfekt att ta intervjun där.

 

-Jag heter Seida och jag går i tvåan, handel.

Jag börjar med att fråga vad som fick henne att börja med kampsport/självförsvar.

Det var nog genom min pappa, han har tränat hela livet och sen jag har varit liten har jag alltid följt med på hans träningar och så blev jag intresserad till att börja med det själv. 

Seida berättar att det bästa med kampsport är att man kan skydda sig själv om någonting händer, det är mycket självförsvar och man får ut sina aggressioner och det mår man bra av. 

Hon förklarar hur man kan göra för att vara med att träna med henne. Det finns en instagram som heter “Muay.thai_frysen” som man kan skriva på dm, hennes mail och vilka grupper och tider de har står också på instagramen. Man kan också fråga någon i receptionen på gymmet.

 

– Vilka åldrar tränar du?

– Jag har en barngrupp från 7-15 och så har jag en tjejgrupp från 15 och uppåt.

Jag avslutar genom att fråga om det här är något som hon hade velat hålla på med i framtiden.

– Ja jag hade velat träna unga tjejer. Det är många tjejer som tycker att den här sporten är för killig så meningen från hela början med att börja med den här gruppen var ju att träna tjejer. Så ja jag tror absolut att det här är något jag vill hålla på med i framtiden.

Efter intervjun så tar vi tillsammans hissen upp till receptionen igen och efter vi säger hejdå så skiljs vi åt olika vägar.