Har du något särskilt minne från din tid på Fryshuset?
– Oj, alltså det är många. Jag minns många slutkonserter som kändes som om man skulle spela i Globen (vilket jag i och för sig aldrig gjort, så jag vet inte hur det känns, haha). Minns hur vi hade vårt häng vid trappan till matsalen utanför röda basketplanen. Alltså det är många olika grejer. Många bra minnen.

Har Fryshuset gett dig något värdefullt som du bär med dig än i dag?
– En handfull av mina absolut bästa vänner är från gymnasietiden och det är nog det mest värdefulla. Plus många små guldkorn av kunskap som mina favoritlärare sagt och som dyker upp i minnet i olika situationer.

”Det går upp och det går ner i perioder, men allas tid kommer så länge man bara fortsätter.”

Varför ville du hålla på med musik?
– Jag hade och har nog fort-farande bara ett för stort behov av att uttrycka mig för att inte göra musik. Det började tidigt med att jag tog lektioner för olika instrument. Sedan eskalerade det till vad det är idag.

Vilka idoler har du?
– Det är många! Det är allt ifrån Queen till Michael Jackson till Drake till Bruno Mars. Jag plockar små saker av vad jag tycker om från många olika.

I dag jobbar du som låtskrivare. Har du något tips till andra som vill lyckas med sin passion?
– Sluta aldrig. Det går upp och det går ner i perioder, men allas tid kommer så länge man bara fortsätter. Och försök hålla kvar i lyckan i att göra det du gillar istället för i målen du sätter upp. Dom kommer ändå alltid att förändras.

Vilken låt av dem du har skrivit är du mest nöjd med?
– Det är oftast den senaste. Så just nu är det ”Dina Ord” med RMK & Toppen. Nästa månad är det nog en annan.

Vad är du aktuell med just nu?
– Nu är det många släpp med RMK & Toppen, men även med en del andra artister så som Paul Rey, Lionman och Alice.