Jag kom in i skrivandet genom fanfictions, det börjades när jag var i 15-årsåldern,  jag gillade det verkligen. Det kändes som att jag kunde göra det ville genom att bara skriva ner det på min dator. Jag kunde skriva om vad jag ville. Jag var ju författaren. Jag la ut mina fanfictions först på instagram och sen på wattpad. Ännu idag så skriver jag fanfictions, jag har typ precis börjat igen efter en lång paus. Jag tog många pauser men jag kom alltid tillbaka till att skriva. Jag har bara det i mig. Det är en del av mig.

För ni som inte vet vad fanfictions är. Det är skönlitterära berättelser som är skapade av skrivare som utspelar sig i redan existerande fiktiva universum, exempelvis Harry Potter. Det finns också om olika gruppmedlemmar, till exempel om Camila Cabello och Lauren Jauregi från den före detta tjej popgruppen “Fifth Harmony”. De är oftast om att de vill skriva om personer, serier, filmer de tycker om och blir inspirerade av. De flesta fanfictions handlar om kärlek och drama, men många är också om spänning och fantasy. De är skriven av fans som vet jättemycket om just serien, filmen, personerna eller karaktärerna.

 Det finns olika typer av fanfictions. Det finns med riktiga personer, serie/film karaktärer, påhittade personer och anime/manga. Många fanfictions finns på en app och webbsida som heter “Wattpad”. Det är en väldigt känd plats för flera passionerade skrivare. Där kan dem uttrycka sina ord och skriva om vad eller vem som helst. Det finns många som skriver och läser olika böcker där.

Fanfictions ger dig möjligheten att skriva om din favoritsak på det sättet du vill. Ingen kan bestämma över den förutom du. Det är din chans att skriva vad du vill, hur du vill. Om du vill skriva i framtiden som exempelvis en författare så är det här ett jättebra val.

 

Av: Celina Löfström