Axel är en elev som går i fryshusets Musik produktions passion, han är en uppkommande artist som redan har släppt album samt fått uppleva hur det är att uppträda framför folk. Han anser också att Fryshusets Musikproduktion har varit till stor hjälp.

——————————————————————————————————————————

——————————————————————————————————————————

Tror du att Fryshusets Musikproduktion Passion har hjälp dig att växa som artist? Om det skulle vara så, vad tror du det beror på?

-Ja det tro jag absolut! Både på och utanför lektionstid har det varit givande. Och med det menar jag att jag har lärt mig väldigt mycket bara på grund av att jag spenderat mycket tid med musiken. Bara i ren lektionstid har vi runt sju timmar i veckan men sen om man som jag håller på med det mycket utanför också så blir det en del tid. Och på grund av det så stöter man hela tiden på problem och då istället för att man ska sitta och googla eller youtuba fram några halvdana svar så kan jag direkt gå till min lärare och få ett svar som jag vet att jag kan lita på. Det skulle jag säga har varit mest givande.

Efter Fryshuset, vad är dina planer? Har du några mål och vad tror du det kommer krävas att nå dit?

-Planerna just nu är ganska oklara men jag inbillar mig ändå att jag har någon form av plan. Tanken är att jag ska jobba och göra musik och försöka få spelningar osv. Och köa på den så hårt jag kan. Jag är dock medveten om att saker inom musikbranschen kan gå ganska långsamt, kanske särskilt inom den typ av musik

jag håller på med som är ganska underground. Målet är att jag ska kunna leva på musiken och att jag ska ha det som mitt huvudsakliga yrke. Jag tror att det kommer krävas mycket jobb, tid, tålamod och en del pengar för att nå det.

Musik är en väldigt stor industri, vad krävs det för att komma till toppen?

-Jag tror att det som krävs för att komma till toppen är kontinuitet. Jag brukar tänka att det som skiljer de bra från de bästa är att de bästa alltid är bra, medans de som ”bara” är bra inte håller en ständigt hög nivå. Utöver det tror jag såklart att kontakter är väldigt viktigt, kanske speciellt inom den mer nischade delen av industrin som jag håller till inom. Sen så klart så stämmer klyschorna dem med, hårt arbete, positivitet och en gnutta tur är inget man ska se förbi.

Du har spelat live, Hur var det?

-Ja jag har haft några liveframträdanden. De flesta har varit på skolbaler eller liknande, inget som jag personligen tycker är jätte upphetsande men lärorikt har det varit ändå. Utöver det har jag spelat på fotografiska museet en gång vilket jag tyckte var extremt roligt. Jag spelade med en kompis som har en del erfarenhet och det var en av de gångerna som ledde till att jag förstår mer vad musiken handlar om.

Ditt drömliv, hur skulle det se ut? Skulle musik fortfarande vara en stor del av ditt liv? Vad betyder musik för dig och varför tror du att det fastnar på folk så starkt?

-Mitt drömliv är nog en blandning av extravagans och ordinäritet. Musik är absolut en del av det, en stor del skulle jag säga. Jag vill livnära mig på det och om man som producent/DJ vill att det ska generera några pengar så tror jag att det blir nödvändigt att resa. Vilket jag också ser fram emot. Med en blandning av extravagans och exceptionellt menar jag att jag vill ha pengar nog för att försörja min familj men även kunna stödja saker som jag vill stödja i livet, att kunna ge till saker jag tror på är något jag vill ska vara en del av mitt liv i framtiden.