Jag har intervjuat fryshusets gymnasiums receptionist Nadja Flaih som tidigare var elev på skolan, hon gick inriktning teater och gick ut trean i våras.

Hur fick du jobbet som receptionist?

Jag frågade programrektorn för det estetiska programmet på studenten om det fanns något jobb till hösten i fryshuset och han föreslog jobbet som receptionist. Jag fick lova att jag skulle sköta mig och fick sedan gå på en intervju i skolan, skriva på lite papper och sedan var jobbet mitt.

Vad får du göra som receptionist?

Visar folk vart de ska gå för att hitta till olika klassrum, jag har även en kontaktlista med namn och nummer om folk behöver vägledning jag inte kan ge. Jag är ett trevligt ansikte utåt, pratar med eleverna. Ibland får jag vattna blommorna, men främst så mailar jag folk och svarar i telefon.

Trivs du?

Ja jag tycker mycket om jobbet och vill gärna jobba kvar!

Vad är sämst med att jobba som receptionist?

Det är mycket tid när jag inte har så mycket att göra och jag blir ofta uttråkad av att sitta stilla så länge, ibland får jag tillomed ont i ryggen.

Vad är bäst?

Att få träffa alla härliga människor varje dag.

Vad har du lärt dig av jobbet?

Jag har verkligen lärt mig kallprata! Innan var jag ofta osocial för jag hade en dålig dag eller så men nu har jag verkligen fått anstränga mig och vara trevlig mot alla och nu kommer det mycket mer naturligt.