Hur började du spela basket?
Det var på dagis, vi brukade spela på rasten, många spelade ju fotboll, men vi hade en lärare som gillade basket och som introducerade oss för sporten. Han kunde göra coola grejer med bollen och jag ville bli som honom, till slut fick jag börja spela basket som en födelsedagspresent.

Gillar du att studera på Fryshuset?
Ja, eftersom det går att kombinera basket och studier blir det enkelt för mig att hinna med båda, man tar hänsyn till hur mycket vi tränar. Det är en bra studiemiljö för mig.

Du har studerat i USA, hur var det?
Det är helt annorlunda eftersom basket är så mycket större sport där. De investerar mycket i basketen och vill att vi ska lyckas, det har hög prioritet. Studiemässigt är det enklare där borta än här, det är inte så tuffa kurser som i Sverige

Har du känt mycket press inför matcher, att det blivit för mycket?
Ja, det har hänt. Om man presterat bra, kommit med i olika lag, varit i USA, spelat i landslaget, då får man ju många ögon på sig och då vill man prestera bra. Då har jag ibland känt av prestationsångest, men det brukar försvinna under matchen… kommer man in i matchen slutar man tänka på det.

Ditt favoritlag och din favoritspelare i NBA?
Favoritlag är Oklahoma City Thunder, jag har gillat dem sedan 2010 kanske. Favoritspelare… jag har ingen sån där riktig, jag gillar många, Westbrook såklart, Damian Lillard, Chris Paul. Det är sådana jag gillar och kan lära mig av.

Brukar du kolla på dom för att lära dig?
Ja, jag kollar på dom hela tiden, tar små grejer och lägger in det i mitt eget spel.

Har du någon pre game-rutin, att du gör något speciellt innan du spelar matcher?
Nja, inget särskilt. Jag gillar att komma två timmar innan matchen, ta lite tid i omklädningsrummet, lyssna på musik gör jag hela tiden… innan uppvärmningen börjar brukar jag köra lite egen bollbehandling. Jag sätter alltid på vänster sko först också, det är väl ungefär det.