av Shelby.L

Är du sugen på en ny billig look som inte bidrar till jordens undergång?. Second hand är för dig.

Andra-hands kläder blir trendigare och trendigare för varje dag som går och passande är väl det nu när klimatet går ut för. Isarna smälter, människor svälter och snart finns det inga djur kvar. kanske är det därför som så många vänder sig till retro stilen i protest. Eller är det dom billiga prislapparna som lockar? Du måste inte spendera tusentals kronor på lite nya kläder, så länge du vet vart du ska leta.

Själv tog jag nyligen en tripp till Emmaus i Stockholm med mitt dreamteam av secondhand-drottningen Zamina, våran fotograf Simon och Sam som model. Dagens uppdrag var att ge Samuel en helt ny look från Emmaus på under 200kr.

(Det tar ca 20 minuter direkt från frysen till Emmaus btw 😉

Emmaus är en fin två-vånings butik bara 3 minuter från slussen. Utbudet på olika sorters kläder är stort, det finns något för alla oavsett om du letar efter förra säsongens HM klänning eller 90-talets jeanskjolar. Det tar inte heller slut vid kläder, Du kan även hitta accessoarer och vinyler. Det första du ser när du stiger in igenom portarna är två STORA ”lådor” fyllda med plagg som alla bara kostar 20kr. Emmaus har såklart också sin ikoniska ”blomster-trappa” dekorerad med blommor i taket och ljusrör är den känd för att vara den perfekta outfit-bild platsen. (Se längre ner i inlägget för våra trapp-bilder.)

Måste dock säga att några av arbetarna där var otrevliga, men dom kanske bara tyckte att vi var jobbiga som hade ett fotoshoot mitt i affären.

Emmaus facebook: https://www.facebook.com/emmausstockholm/

Shopping turen började vilt med att både jag och Zamina grävde i 20-kronors groparna som om det gällde våra liv medan killarna passade på att kolla igenom utbudet på vinyler.

efter ca 30 minuter presenterade Zamina en röd vind-jacka vilket ledde oss rakt ner i ett djupt rabbit hole av färgglada vind-brytare på second hand, seriöst det finns typ MÅNGA av dom.

Snart hade Z och jag tillsammans skrapat ihop några plagg till våran slutliga outfit, här har ni den:

grön vindjacka:

99kr.

T-shit:

20kr.

glasögon:

30kr.

Med en slutsumma på 159kr Så hade vi nu tillsammans gett Sammy en helt ny Emmaus-gjord-outfit. T-shirten hittade vi i 20kr-lådan, man kan hitta riktiga fynd där om man letar ordentligt. Dom tonade glasögonen kan jag stolt säga några dagar senare är typ min nya favorit accessoar, dom gör alla outfits lite coolare. Och för bara 30 kr!.

 

 

En av de coolaste sakerna med second-hand (enligt mig) är att varje plagg har sin egen historia. Jag tänker mig att ”Ulla 42år, krukmakare och Collie-ägare.” hade dom här glasögonen under sin bohemian-period innan hon gifte sig. Och nu har jag dom, tänk.

Vid det här laget hade vi varit inne på Emmaus i över en timme och började alla bli både trötta och hungriga så vi köpte kläderna och hade ett sista fotoshoot i Emmaus berömda blomster-trappa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Final thougths? Emmaus är ett riktigt mysigt ställe med fina saker för bra priser, perfekt för ett after-school äventyr och fina Instagram bilder.

På tal om bilder och instagram..

Alla bilder i det här inlägget var tagna av min talangfulla vän Simon Engholm, go check his work out på hans insta: https://www.instagram.com/simonengholm__/

Som model har vi min fina pojkvän Sam: https://www.instagram.com/a_purple_dice/

Och som professionell secondhandare och moraliskt stöd Zamina: https://www.instagram.com/zaminahumla/

Tack för att ni läste, vi ses i nästa inlägg //Ulla 42.<3

 

Gillade du det här inlägget? Det är ett utdrag från min blogg så gå in och läs den för mer:)

konsten är död. blogg: https://konstlivcom.wordpress.com/