När Sveriges Kvinnolobby och Albert Bonniers förlag gav boken Alla borde vara feminister som gåva till allasvenska gymnasieelever i årskurs två tog några lärare på Fryshusets Gymnasium initiativet att låta eleverna på samhällsprogrammet jobba med den. Som svar på det kom bokens författare, Chimamanda Ngozi Adichie, hit till Fryshuset för att träffa eleverna och prata om boken.

Förväntansfulla elever finns det gott om i klassrummet där Adichie snart ska befinna sig. Hon är en aning sen, men så småningom går bilen att skymta genom fönstren. När hon till slut stiger in i klassrummet i en fräsig outfit sitter eleverna helt blickstilla och är tystare än de någonsin har varit förut.

Efter att ha ursäktat sig för förseningen inleder Adichie frågestunden genom att, med glimten i ögat, påpeka att det inte finns några dumma frågor och att hon är där för att leda vilseledda tankar på rätt väg. Hon berättar också att hon, tvärtemot vad man kan tro, tycker om ignorans, eftersom den är en bra grund för lärdom.

Efter ett gäng mycket intressanta frågor som handlar om allt från Adichies böcker till hennes syn på feminism blir det dags för eleverna att var och en få en bok signerad.