Carry on – Rainbow Rowell  


Nu är det dags möta Simon Snow! (Japp, det är den Simon Snow (Från Fangirl))
Simon är den första föräldralösa magikern i magikernas historia, och kanske dessutom den mäktigaste. Under sitt åttonde och sista år på Watfords skola för magiker kämpar han mot den smygande tråken, får reda på hemligheterna om sitt förflutna och är alldeles fullkomligt besatt av sin rumskompis och nemesis, Baz. Vilken otur att han inte ens brydde sig om att dyka upp. Carry on är basically en mer gay version av Harry Potter, och jag älskar den.

 

Boktjuven – Markus Zusak

I ett Tyskland som snart ska präglas av krig och död finner vi Liesel Meminger. Hon har stulit sin första bok, dödgrävarens handbok, under sin lillebrors grav och har nu blivit lämnad av sin mamma hos sina nya fosterföräldrar. Liesel hittar snabbt kärleken till orden och lyckas dessutom få tag i fler böcker. Hon delar dem med juden i familjens källare och grannarna i skyddsrummen när byggnaderna runt omkring dem pulveriseras av bomber.

Som om boken inte var tillräckligt gripande redan är den också skriven ur dödens perspektiv.

 

Vindens skugga – Carlos Ruiz Zafón

När Daniel Sempere är tio år får han följa med sin pappa till De bortglömda böckernas gravkammare, i vilken han finner romanen Vindens skugga. Han blir besatt av den, och söker febrilt efter svaret på alla gåtor den för med sig. Varför har någon ansträngt sig så mycket för att bokens författare, Juliàn Carax ska bli bortglömd och varför börjar Daniels liv mer och mer likna Juliàns? Varför står ordet silhuett mer än 40 gånger i boken? (Nej okej, den var min egna fråga.)

Mycket mystisk och nagelbitande läsning, det kan jag lova.