Diggar du att ta en paus från skolarbetet med att spela ett spel för att skaffa lite ny energi och koncentration är detta en lista för dig! Jag listar här upp mina favoritspel på sidan spela.se.

1.Frizzle Fraz

Frizzle Fraz är en klassiker som finns i sju olika uppdaterade varianter. Man är en fluffig boll som ska ta sig igenom massa banor genom att hoppa, rulla, svimma och svinga sig. Under banans gång ska du lyckas samla in massa mini versioner av dig själv och ju fler sådana du samlar in desto mer poäng får du.

Främst under banans gång ska du hitta tre nycklar för att kunna avsluta banan och gå vidare till nästa. Du kommer möta fiender på vägen som du ska undvika för om du nuddar vid dem så spelas banan om. Fett najs spel om man gillar att det pågår mycket saker samtidigt.

2. Super staplare

Super staplare är ett fett najs och enkelt spel där du ska stapla olika former på varandra och lyckas få dem att stå stabilt i 10 sekunder. Det finns 40 levrar på varje spel och det finns flera uppdateringar. Det är ganska stressigt men man blir väldigt taggad att spela en fler och fler levlar.

3. Red Ball

Red ball är ett spel likt Frizzle Fraz, du är en röd boll som ska ta sig igenom olika banor. Under banans gång ska du ta dig förbi olika hinder som klot, spikar eller hål som du kan falla i och dö. För att spela detta spel behöver du ha tålamod då det är väldigt enkelt att just dö då den röda bollen är ganska svår att styra. Det finns tre olika uppdateringar med runt 15 banor på varje. I första upplagan är bollen bara röd men i det två senare har den fått ett ansikte (se bild).

4. Draw Play

Detta är ett ganska svårt spel, du ska ta dig genom olika banor med taggar överallt och rädda dig själv genom att rita ett eller flera streck där din spelare kan gå eller hoppa igenom för att komma till målflaggan. Det finns fyra olika upplagor av detta men enligt mig blir de bara svårare och svårare så själv har jag bara klarat av ettan.

5. Home sheep home /hem ljuva hem

Detta är ett av de roligaste spelen enligt mig, du får spela med dem tre fåren i olika storlekar, tillsammans kan dem klara olika banor men du måste själv lista ut vem av dem som kan göra vad. De är alla bra på olika saker. Den största på att flytta och förstora saker, mellersta på att hoppa och den minsta på att krypa genom trånga ställen. Du ska försöka ta alla tre fåren från start till mål och samtidigt samla ihop olika trofeer som är strumpor.

6. Eldpojken och Vattenflickan / Fireboy and Watergirl

Ett spel för två spelare, så perfekt om du vill spela med din polare! Du ska tillsammans klara av din bana genom att samarbeta. Waterboy ska samla blåa diamanter och kan inte gå igenom rött vatten, då dör du och fireboy kan inte gå igenom blått vatten och ska samla röda diamanter. Det e väldigt skoj spel att spela tillsammans.