Podcast är ett fenomen som blivit allt populärare de senaste åren. Alla på Fryshuset kanske inte vet att vi elever har tillgång till ett inspelningsrum där vi kan spela in egna poddar. Ett utmärkt sätt att föra sina tankar och åsikter vidare som ungdom. Några som tagit denna möjlighet är Moa och Lisa som läser det estetiska programmet skrivarlinjen här på Frysen.


Hur kom ni på ideén till podden?

Idén kom till under en engelsklektion i ettan när vi skulle göra egna poddar. Det gjorde oss inspirerade och vi pratade om att någon gång tillsammans bilda en podd om böcker, vi både gillar läsning. En dag bestämde vi oss för att faktiskt göra det, då gjorde vi det.

Påverkar böcker ert liv på något sätt, ger er insikter ni annars inte får?

Ja, på alla tänkbara sätt. Det finns inget bättre sätt att förstå hur andra tänker än att låna deras tankar under några timmar. Man lär sig massor om världen och stöter på människor man kanske aldrig skulle stött på annars. Det vidgar ens perspektiv enormt.

Vad är era bästa tips för att utveckla en podd?

Lyssna på andra poddar för att se hur de gör eller be om råd samt feedback från någon mer insatt.  Allt som behövs finns i skolan. Försök nå ut till lyssnare och rätt målgrupp för en potentiell podd. Till sist, var inte rädd att göra det du vill. Det är roligare att lyssna på en podd där personerna är intresserade av ämnet.

Slutligen, vad har ni för framtidsplaner för Bokhörnan?

Vi tänker fortsätta diskutera kring böcker vi läst och se vart det leder oss. Just nu vet vi att vi kommer fortsätta fram till trean. Efter det får vi vänta och se vad som händer.

Lyssna gärna på podden, går att hitta på instagram (bokhörnanpodden). En av mina favoriter är avsnittet då boken “The hate u give” diskuteras.